archieffoto

10.000 lopers ontdekken Antwerpse gebouwen tijdens Urban Trail

10.000 sportievelingen hebben vandaag deelgenomen aan de 7e editie van de Antwerp Urban Trail, een ontdekkingstocht op loopschoenen langs of door belangrijke gebouwen in de Scheldestad.

Burgemeester Bart De Wever gaf om 9.00 uur het startschot op de Gedempte Zuiderdokken. De deelnemers vertrokken tot 12.00 uur in tien golven, om opstoppingen op het parcours te vermijden. Beleving stond centraal bij de Urban Trail en daarom was er ook geen tijdsregistratie.

De lopers werden in stadsbrouwerij De Koninck ondergedompeld in de bruisende bierwereld. In de voormalige discotheek Café Local was er een dj-act om de sportievelingen aan het dansen te brengen en in café Den Draak konden de deelnemers van de lange afstand even tot rust komen met een pintje in de hand.

De route passeerde ook door het art-decogebouw van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, het shoppingcenter Stadsfeestzaal en het Centraal Station. Het sterrenrestaurant The Jane, dat vorig weekend getroffen werd door een keukenbrand, bleef gesloten voor de lopers.

Jonas Roosens

De lopers die voor het parcours van 13 kilometer kozen, kwamen langs twintig locaties, die van de 7 kilometer door elf locaties. De finish was eveneens op de Gedempte Zuiderdokken. Alle deelnemers werden er na afloop nog getrakteerd op een ontbijt.

"Alles is vlot verlopen. Er werd geen enkel ernstig letsel vastgesteld", zegt Greg Broekmans van Golazo Sports. "We hadden dit jaar een nieuw parcours, dat voor het eerst in een meer zuidelijke richting ging en met de Gedempte Zuiderdokken als nieuwe start- en finishplaats. Ik denk dat de deelnemers dat wel konden smaken."

De lopers konden ook dit jaar Plan International België ondersteunen door 5 euro extra te doneren bij de inschrijving. Er werd zo meer dan 3.700 euro ingezameld voor het Girl Power-project in Senegal.

Meest gelezen