AFP or licensors

Caputova en Sefcovic naar tweede ronde van Slovaakse presidentsverkiezingen

De liberale advocate Zuzana Caputova zal het in een tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Slovakije opnemen tegen Europees commissaris Maros Sefcovic, de kandidaat van de regerende sociaaldemocraten van de Smer-SD. 

Caputova bouwde, met 40,53 procent van de stemmen achter haar naam, een ruime voorsprong uit op haar rivaal Sefcovic, die het moet stellen met 18,66 procent, zo blijkt uit de officiële cijfers. Volgens peilingsinstituut Focus is ze ook de grote favoriet voor de tweede ronde van de verkiezingen op 30 maart. De kandidate van de Progresívne Slovensko zou in die confrontatie kunnen rekenen op 64,4 procent van de stemmen, tegen 35,6 procent voor haar tegenstander.

  

Meest gelezen