Ethiopische minister: "Zwarte dozen neergestorte toestellen vertonen duidelijke gelijkenissen"

Alle relevante gegevens van de zwarte dozen van de Boeing 737 MAX die vorige week neerstortte in Ethiopië, zijn gerecupeerd. De resultaten zullen over 30 dagen worden vrijgegeven. Dat heeft de Ethiopische minister van Transport gezegd. Volgens de minister is het wel al duidelijk dat er opvallende gelijkenissen zijn met een eerdere crash van hetzelfde type toestel een jaar geleden.

Vorige week stortte een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines neer, kort na het opstijgen in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Alle 157 inzittenden kwamen om het leven. 

Enkele maanden geleden, in oktober, crashte ook al een vliegtuig van hetzelfde type van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten.

"Bij het onderzoek van de parameters van de Flight Data Recorder, zijn duidelijke gelijkenissen genoteerd tussen vlucht 302 van Ethiopian Airlines en vlucht 610 van Lion Air", maakte de Ethiopische minister van Transport Dagmawit Moges bekend op een persconferentie. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen