Oud-minister Sabine Laruelle (MR) keert terug naar de politiek

Sabine Laruelle, die in 2014 uit de politiek stapte, zal bij de verkiezingen in mei de MR-lijst voor het Waals Gewest trekken in Namen. Dat heeft MR-voorzitter Charles Michel bekendgemaakt. Laruelle was elf jaar minister in de federale regering. Ze was minister van KMO's, Zelfstandigen en Landbouw in de regeringen-Verhofstadt, -Leterme, -Van Rompuy en -Di Rupo.

Eind 2013 liet Laruelle weten aan het einde van de regering-Di Rupo met politiek te zullen stoppen, naar eigen zeggen om het risico van de "legislatuur teveel" te vermijden. Nu zegt ze dat haar politieke overtuiging nog sterker is dan vijf jaar geleden. "Ik ben met veel enthousiasme, zin en overtuiging kandidaat om het programma te verdedigen", zei ze.

Ze heeft naar eigen zeggen gekozen voor het Waals gewest omdat de laatste staatshervorming de rol van de gewesten heeft versterkt.

De MR dacht oorspronkelijk aan Waals parlementslid Gilles Mouyard om de lijst in Namen te trekken. Die vindt het naar eigen zeggen een eer om zijn plaats af te staan aan Laruelle. Hij roemt "haar werklust, haar ideeën en haar overtuigingskracht".

De voorbije jaren werkte Sabine Laruelle voor Euro Consultants. Ze zat ook in de raad van bestuur van supermarktketen Carrefour.

Meest gelezen