Tiener die ei stukslaat op hoofd senator, groeit uit tot internetheld: "Zo ziet menselijkheid er uit"

De tiener die een ei stuksloeg op het hoofd van een Australische senator, is in een mum van tijd uitgegroeid tot een internetheld. Onder de hashtag #eggboy wordt hem op Twitter volop lof toegezwaaid. "Egg boy (ei-jongen) toonde de wereld dat godsdienst, leeftijd of etniciteit er niet toe doen als het gaat om verzet tegen onderdrukking, haat en kwaad." 

In Australië ontstond gisteren ophef toen senator Fraser Anning de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland linkte aan het immigratiebeleid. Een tiener nam wraak door een ei stuk te slaan op het hoofd van de politicus. Die sloeg de jongen hard in het gezicht, waarna hij werd overmeesterd en weggeleid door de politie.

Zijn daad werd meteen met lof, bewondering en sympathie overladen op Twitter. Een poëtische steunbetuiging kwam van auteur en dichter Maxine Beneba Clarke. "Zadel de paarden. Zend heinde en ver boodschappers uit om te land te doorzoeken naar de mysterieuze "egg-boy" (ei-jongen). Zijn worp is precies, zijn oordeel helder, zijn moed oneindig. Zoals Arthur en het zwaard  van Excalibur zal alleen hij ons wegleiden uit het duister."

De "mysterieuze egg-boy" werd natuurlijk meteen gevonden. Hij is 17 jaar  en heet Will Connolly. Hij is trots op wat hij deed, liet hij weten op Twitter. 

En héél veel mensen zijn dat ook, zo blijkt uit de storm van bijval op de sociale media. Twitter doopte de jongen liefdevol "egg boy" (ei-jongen). "Maar hij is een man. Een held. Een legende", klinkt het.

Will Connolly dankte voor alle steun die hij mocht ontvangen. De steun kwam trouwens niet alleen in woorden. Er werden ook tienduizenden dollars ingezameld voor juridische bijstand.  

"Ik weet zeker dat jullie hetzelfde zouden doen", zegt Connolly nog. Al laat hij in een filmpje ook weten dat dat misschien niet het beste idee is. "Bekogel geen politici met eieren, je wordt overmeesterd door 30 "bogans" (Australisch slang voor "barbaren") tegelijk", zegt hij. "Ik ben het op de harde manier te weten gekomen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen