Bomen kappen langs E40 moet transmigranten weghouden

Vanmorgen zijn arbeiders gestart met het kappen van bomen ter hoogte van de snelwegparking in Westkerke, bij Oudenburg. Zo kunnen transmigranten zich niet langer verstoppen om ongezien naar Groot-Brittannië te vluchten.

Langs de twee kanten van de snelweg worden de bomen over een afstand van één kilometer gerooid. Er zijn al maanden problemen met transmigranten die zich daar verstoppen in de struiken en tussen de bomen. Zo proberen ze ongezien in een vrachtwagen te geraken op weg naar Engeland.  

Broodnodig

Volgens burgemeester Anthony Dumarey is het kappen noodzakelijk. "Door de struiken en bomen trek je transmigranten aan. En ook voor de veiligheidsdiensten is het moeilijk werken als ze niet kunnen inschatten hoeveel mensen er op de parking zijn", zegt hij. Toen ze vanmorgen startten met kappen, kwamen er nog een paar mensen tevoorschijn. 

Meest gelezen