Videospeler inladen...

"Gele hesjes" en Act for Climate Justice blokkeren BNP Paribas Fortis en Total

Activisten van Act for Climate Justice hebben samen met "gele hesjes" actiegevoerd aan een kantoor van BNP Paribas Fortis, vlak bij het Noordstation. Werknemers van de bank konden niet binnen. Ook op andere plekken waren er acties.

In de loop van de nacht blokkeerden verschillende groepen gele hesjes de petroleumopslagplaatsen van Total in Feluy, in Henegouwen. Vrachtwagens konden de opslagplaats niet binnen en buiten rijden.

Vanochtend hebben klimaatactivisten van Act for Climate Justice zich vastgeketend aan betonnen vaten voor de deuren van de investeringsbank van BNP Paribas Fortis, vlak bij het Noordstation. De actie duurde tot vanmiddag. Er werd ook actiegevoerd voor de fabriek van Cargill in Gent.

Werknemers van BNP Parisbas Fortis kunnen hun kantoor in Brussel niet binnen

"De blokkades zijn erop gericht om zo lang mogelijk te duren. Wij bundelen onze krachten om naast klimaatrechtvaardigheid ook sociale en fiscale rechtvaardigheid te eisen. De verantwoordelijken voor sociale ongelijkheden en klimaatverandering zijn de multinationals en de financiële sector. Zij boeken enorme winsten op de kap van de werknemers en het klimaat”, klonk het bij Act for Climate Justice. 

Multinationals en financiële sector zijn verantwoordelijken voor sociale ongelijkheden en klimaatverandering

Ook hebben activisten vannacht op meer dan 250 bankautomaten stickers gekleefd met daarop “Met ons geld werden de banken gered en hebben ze hun klimaatvernieling verder gezet”. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen