Gelovigen groeten lichaam kardinaal Danneels in Mechelen

Tientallen mensen zijn vandaag het lichaam van kardinaal Godfried Danneels komen groeten. Danneels overleed vorige week en ligt opgebaard in het Aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Gelovigen en sympathisanten schreven een boodschap in het rouwregister. Vrijdag om 11 uur wordt Danneels begraven in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.

Kardinaal Danneels heeft dertig jaar gewoond en gewerkt in het Aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. De mensen die hun rouw betuigden, hebben een warme herinnering aan de Kardinaal. "Ik vond hem een heel innemend man. Hij was zeer wijs en zacht van aard. Ook vind ik de manier waarop hij de kerk heeft geleid bewonderenswaardig", vertelt een man. "Ik heb de kardinaal dikwijls ontmoet. Het was een sympathieke man. Hij zei altijd vriendelijk goedendag. Ik ga afscheid nemen, maar niet voor altijd, want ik blijf de kardinaal dragen in geloof en gebed", aldus een vrouw.  

Vrijdag begrafenis 

Sommige bezoekers brachten ook een rouwkaartje of bloemen mee. "Ik heb een mooie roos meegebracht met een kaartje aan. Ik heb er een persoonlijke boodschap op geschreven: Welkom thuis bij God. Je taak is volbracht", vertelt een man. Als je afscheid wil nemen van het lichaam van kardinaal Danneels of het rouwregister wil tekenen, kan je dinsdag en woensdag van 15 tot 19 uur nog terecht in het Aartsbisschoppelijk paleis. Vrijdag om 11 uur wordt Danneels begraven in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.  

Meest gelezen