Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel serieus was"

"Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was", zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.

"Ik zat in de tram toen plots iemand aan de noodrem trok", zegt Molenaar. "Ik keek om en dacht eerst dat het om een ongeluk ging. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik zag in eerste instantie iemand achter de tram liggen. Toen zij werd meegedragen, kwam er een schutter die een pistool omhoogrichtte. Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was en dacht ik: wegwezen hier."

Bekijk hier het gesprek dat wij met Molenaar hadden:

Videospeler inladen...

Ze werd meegedragen, waarna een schutter kwam die een pistool omhoogrichtte

Molenaar rende snel naar de tramdeur en de conducteur van de tram deed open. Molenaar besloot de tram direct te verlaten. "Links van mij hoorde ik nog schoten en toen ben ik weggerend. Ik kon de dader niet herkennen, want ik zag hem alleen van de achterkant. De schrik drong snel door. Eerst stond ik vooral te trillen en besefte ik niet wat er was gebeurd. Later dringt pas door dat je er zelf bij was."

Meest gelezen