Videospeler inladen...

Opnieuw explosief ontploft in Antwerpen, DOVO brengt tweede explosief gecontroleerd tot ontploffing

In Antwerpen is vannacht opnieuw een explosief ontploft. Dat gebeurde in de De Pretstraat, in dezelfde buurt waar 2 weken geleden al granaten ontploften. Er is nog een tweede explosief gevonden, dat ontmijningsdienst DOVO zonet gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht. De straat is afgesloten.

"Om 4.10u kwam er een melding binnen van een ontploffing onder een voertuig. Ter plaatse trof de politie een vijftal beschadigde wagens aan", zegt Willem Migom, woordvoerder van de lokale politie, aan VRT NWS. "Er werd nog een tweede, niet-ontploft explosief gevonden. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, is ter plaatse om het tuig gecontroleerd te laten ontploffen." Intussen is dat laatste dus gebeurd.

De explosie van de eerste granaat deed zich voor in de De Pretstraat, bij het Sint-Jansplein in het noorden van de stad. Dat is in de buurt van Park Spoor Noord, waar een tiental dagen geleden ook al granaten ontploften. In twee straten in de buurt brandden kort daarvoor ook al auto's uit. Die ontploffingen hadden allicht te maken met afrekeningen in het drugsmilieu.

Het is nog niet duidelijk of de explosie in de Pretstraat gelinkt kan worden aan de vorige feiten. "Dat moet het onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen bepalen", zegt Migom.

Marnik Aerts
Marnik Aerts

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de analyse van Caroline Van den Berghe in “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Hoe reageert de buurt op de nieuwe explosie? Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen