Schepenen uit vorige bestuurs­periode maken comeback in Diepenbeek

Opnieuw een plotwending in politiek Diepenbeek: de schepenen uit de vorige bestuursperiode zijn opnieuw schepenen geworden! Dat is het gevolg van de uitspraak door de raad voor verkiezingsbetwistingen.

Door die uitspraak is het huidige college ontbonden. Want bij de aanstelling van de schepenen waren er volgens de raad inderdaad onwettige dingen gebeurd. En nu worden automatisch de schepenen uit de vorige bestuursperiode opnieuw schepenen. Dit wil zeggen dat Miet Nelissen en Suzy Wolfs van PUUR-Diepenbeek, en ook Karen Alders van N-VA met onmiddellijke ingang terug schepen worden.

Patrick Hermans van Puur-Diepenbeek: "Het besluit van 3 januari, waarin het nieuwe schepencollege werd aangesteld, is vernietigd. Daardoor komt het oude college terug in dienst. Chapeau voor hen, want ze moeten alles regelen met hun huidige werkgever. Maar dat is gelukt, en zij nemen hun oude mandaat dus met plezier terug op!" Hoe lang zij die taak zullen moeten opnemen is niet duidelijk. "Het kan van korte duur zijn, het hangt ervan af hoe snel de schepenen opnieuw worden verkozen," meent Hermans.

En de burgemeester?

Over de klacht tegen burgemeester Rik Kriekels (N-VA) moet de Raad van State zich nog uitspreken. Wordt oud-burgemeester Patrick Hermans dan ook opnieuw burgemeester? "Dat kan zijn, maar dat is niet belangrijk. Ik wil dat de Diepenbekenaar weet dat er van alles is misgelopen en dat gerechtigheid moet geschieden." 

Meest gelezen