Copyright Pol Mayer / Paul M.R. Maeyaert polmayer@yahoo.es

17e Nacht van de Geschiedenis krijgt 11.000 bezoekers over de vloer

De 17e editie van de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds heeft dinsdagavond, verspreid over de 200 lokale afdelingen, circa 11.000 bezoekers over de vloer gekregen, iets minder dan de 12.000 bij de vorige twee edities. 

Centraal thema dit jaar was meesterschap en dat leverde heel wat boeiende activiteiten op rond Vlaamse meesters zoals Rubens en Van Eyck, maar ook rond oude ambachten en jonge kunstenaars.

Het thema "meesterschap" werd breed ingevuld gaande van een unieke Japanse theeceremonie in Hulshout, een Bruegelavond in Dilbeek-Wolsem, een overzicht in Dessel van de motorcrosscarrière van en door Joël Smet, een familiedag op de Abdijsite van Herkenrode over de Meesters van Herkenrode, instrumentenbouwers Werner Alex en Fried Lefevere in Laakdal over muziek in de tijd van onze overgrootouders, goochelaar Jahon in Bree over de goochelkunst door de eeuwen heen.

De Nacht van de Geschiedenis vindt in 2020 plaats op verschillende avonden in de week van 9 tot en met 15 maart. De Nacht staat dan in het teken van "nieuwe buren". Hierbij zal de nadruk komen te liggen op de lokale geschiedenis, bijvoorbeeld de veranderingen in wijken of gemeenten, maar ook op internationale migratiestromen met onder meer verhalen van landverhuizers.

Meest gelezen