Autoruitenproducent uit Peru werkt aan nieuwe fabriek in Gent

Autoruitenproducent AGP, een bedrijf uit Peru, werkt aan een nieuwe fabriek in Zwijnaarde. De vestiging zal tegen het najaar operationeel zijn en werk leveren aan 200 mensen.

Dit najaar moet de fabriek operationeel zijn. In de opstartfase zal de fabriek werk geven aan een 60-tal mensen, maar dat moet uitgroeien tot 200 arbeidsplaatsen.

Waarom Gent?

Het bedrijf beschouwt Vlaanderen als een uitvalsbasis om de Europese markt te veroveren. “Er zijn verschillende redenen waarom gekozen is voor Gent”, zegt Pierre de Potter. “We liggen hier in Gent aan de kruising van twee autosnelwegen. Dat is een voordeel, want het is voor ons belangrijk om op een heel centrale plek te liggen. Gent is ook een stad waar goed opgeleide mensen te vinden zijn en waar heel wat aanwezig is om onze innovatie verder uit te bouwen.”

Grote investering

De investering in Gent bedraagt 60 miljoen euro. Vorig jaar nam AGP ook al een West-Vlaams bedrijf over, een investering die het gisteren de trofee voor Newcomer of the Year opleverde, uitgereikt door het overheidsagentschap Flanders Investment and Trade (FIT).

kasto80

Meest gelezen