Videospeler inladen...

Doorbraak in cold case: na meer dan  18 jaar verdachte aangehouden voor moord op 29-jarige man

De federale gerechtelijke politie van Dendermonde heeft een verdachte aangehouden voor de moord op Jens De Block in 2000. De politie kwam de man op het spoor door middel van nieuwe technieken. 

Op 22 oktober 2000 werd in Sint-Niklaas het levenloze lichaam van de toen 29-jarige Jens De Block teruggevonden. Hij was neergestoken en zijn lichaam vertoonde sporen van zwaar geweld. Ondanks grondig onderzoek konden toen geen verdachten worden opgepakt.

Doorbraak is te danken aan het moderne DNA-onderzoek 

Patrick Willocx, federale politie

De Federale Gerechtelijke politie onderzocht, samen met het parket van Oost-Vlaanderen, opnieuw het dossier. Door middel van nieuwe technieken kon nu toch een verdachte worden geïdentificeerd. Het gaat om een 43-jarige man uit Buggenhout. "De doorbraak is mede te danken aan het moderne DNA-onderzoek dat momenteel mogelijk is", zegt Patrick Willocx van de federale politie. 

De man werd gisteren opgepakt en is vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van moord. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen