Essers bouwt hoofdzetel in Genk verder uit

Logistiek bedrijf Essers investeert 40 miljoen euro in zijn hoofdzetel in Genk. Zo koopt Essers de oude terreinen van poortenfabrikant Hörmann voor de bouw van een nieuw magazijn waarin goederen worden overgeladen. Het bestaande magazijn wordt dan omgebouwd tot extra hallen voor het stockeren van medicijnen.

Voor de uitbreiding van de opslag van medicijnen wilde Essers enkele jaren geleden een Europees beschermd bos kappen. Maar de Raad van State vernietigde die plannen na protest van de natuurorganisaties. Essers beweerde toen dat er geen ander alternatief was. "Toen waren de gebouwen van Hörmann nog niet te koop", zegt CEO Gert Bervoets. "En deze uitbreiding is ook minder groot. Want oorspronkelijk spraken we van een uitbreiding van 70.000 m². En nu spreken we van 40.000 m² extra."

Verankering in Genk

Essers kiest wel resoluut voor een verankering in Genk. "Ja, dat doen we", bevestigt Bervoets. "Ook door de aankoop van een spoorwegterminal en de bouw van een nieuw hoofdkantoor met parkeertoren. Maar voor de opslag van medicijnen zullen we ook investeren op onze sites in Vilvoorde en in Noord-Italië." Bij Essers in Genk werken meer dan 2.000 mensen. Wereldwijd gaat het om 6340 werknemers, verdeeld over 71 vestigingen in 17 landen.

Meest gelezen