Twee horecazaken in Brugge mogen geen terras meer hebben: "Dit is Kafka"

Twee horecazaken in het centrum van Brugge mogen geen terrasconstructies meer tegen hun gevel zetten. Dat mag niet meer van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed, omdat het niet zou passen bij het beschermde stadsgezicht. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon betreurt de situatie. "We zoeken naar een elegante oplossing."

Een van de twee horecazaken is brasserie Brugge Die Scone aan de Rozenhoedkaai. Uitbater Laurent De Bleecker mag nu geen terras meer zetten. Hij is ontgoocheld. "We hebben onze luifel vervangen en de nieuwe mag er nu plots niet meer hangen. Wij hebben een zaak gekocht met terras. Dat staat ook zo in de akte. Mensen komen niet meer naar hier en wij moeten personeel ontslaan. Dit is Kafka."

De schepen van Ruimtelijke Ordening in Brugge, Franky Demon, is er ook niet gelukkig mee. Hij helpt mee zoeken naar een oplossing. "Misschien is er wel een constructie mogelijk die niet aan de gevel bevestigd is."

Meest gelezen