Gent krijgt eigen Monopoly-spel en u kunt nog mee bepalen welke straat het spel haalt

Het bekende bordspel Monopoly krijgt vanaf september een nieuwe versie. De stad Gent zal het centrale thema zijn. Op de doos pronken de torens van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.

Mechelen en Brugge hebben al een officiële versie van het wereldberoemde spel, en nu krijgt Gent er ook een. "Ons bedrijf zit in Brugge. Maar als enige Gentenaar op kantoor kriebelde het om ook een Gentse versie te maken!", zegt Cedric Libbrecht. En dat is gelukt. Het bordspel zal helemaal Gents zijn, cartoonist Lectrr zorgt voor de vormgeving. De bekende torens, pleinen en straten zijn allemaal opgenomen in het parcours. Op de doos pronken de torens van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.

Nog niet helemaal af

Het bord is nu nog niet af, en dat is een bewuste keuze. Libberecht: "We hebben de hulp van de Gentenaars nodig, één van de locaties is nog niet ingevuld. Op onze site kan je stemmen voor je lievelingswijk." Stemmen kan op deze website vanaf dinsdag 19 maart tot dinsdag 26 maart. Op die site kan je ook een spel reserveren, dan wordt het in september opgestuurd.

kasto80

Meest gelezen