www.spiertzfoto.com

Honden welkom op alle stranden van Oostende

Vanaf deze zomer mag je met je hond op alle stranden van Oostende wandelen. Vroeger mocht dat enkel op twee plekken, maar dat is nu dus verleden tijd.

De honden en hun baasjes krijgen dus meer vrijheid en meer ruimte. "We hebben dat gedaan om de honden meer vrijheid te geven en de hondenbaasjes de kans te geven om ook in de zomermaanden met hun hond op het strand te wandelen", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Positieve zaak

Bart Wallaeys, een hondenbaasje uit Oostende, vindt de nieuwe regels positief. Hij hoopt wel dat iedereen de uren zal respecteren en de hond niet zomaar zal loslaten op het strand. "Op zich is het een goede zaak, zolang de eigenaars van de honden zich aan de regels houden en rekening houden met de strandgangers. Als ze dat doen is het leuk voor de mensen met een hond", zegt Bart. "Ik ga sowieso altijd met mijn hond wandelen als het strand leeg is. De beperkte uren in de zomer hinderen mij dus zeker niet."

Waar en wanneer

Hond en baasje zijn dus welkom in de maanden april, mei, juni en september voor tien uur en na half zeven 's avonds. In de maanden juli en augustus zijn ze ook voor tien uur welkom, maar moeten ze wachten tot na acht uur 's avonds om opnieuw op het strand te mogen. In de andere maanden mogen ze de hele dag op het strand. Alleen in de natuurgebieden moeten de honden aan de leiband blijven. Dat gaat dan om het Sportstrand en het gebied tussen de Westlaan en de grens met de gemeente. Middelkerke.

Meest gelezen