"Ik kan Snoop de warme thuis geven die hij verdient"

"Snoop kan niet ophouden met lachen nu hij een nieuw baasje heeft", concludeerde dierenwebsite The Dodo nadat een foto van Snoop de afgelopen week opnieuw viraal gegaan was en de hond weeral van de nodige wereldwijde aandacht mocht genieten. De eerste keer gebeurde nochtans in totaal andere omstandigheden. In de kerstperiode vorig jaar werd de hond immers zonder pardon achtergelaten naast een weg in Stoke-on-Trent, in het Engelse graafschap Staffordshire. Terwijl zijn baasje wegreed, bleef de verwarde hond tegen de auto opspringen. De beelden werden daarna door miljoenen wereldwijd bekeken.

Uiteindelijk kwam het dier bij de dierenbeschermingsorganisatie RSPCA terecht, die de beelden van Snoop op zijn sociale media publiceerde:

Videospeler inladen...

De RSPCA kreeg duizenden aanvragen om de hond te adopteren. Onder meer de Amerikaanse rapper Snoop Dogg en de Britse tv-presentator Andrew Neil boden zich aan om voor de hond te zorgen. Maar de keuze van het dierenasiel ging uiteindelijk naar Laurence Squire, wiens eigen hond in november van vorig jaar overleed.

Squire op ITV News: "Op een gegeven moment heb ik het dierenasiel gecontacteerd met de vraag voor een bulterriër, liefst een mannetje en hooguit 2 jaar oud. Dan zag ik die beelden op het internet. Het was duidelijk dat hetgeen hem overkwam, choquerend was, maar dat het dier ook, te oordelen aan de manier waarop hij alsnog in de auto probeerde te raken, trouw was. Hij leek de perfecte hond voor mij en ik was ervan overtuigd dat ik hem een warme thuis kon geven, een thuis die hij verdiende."

"Het was belangrijk voor Snoop, omdat hij aan verlatingsangst lijdt, dat er iemand de ganse dag aanwezig was. Wat goed uitkomt, want ik werk vooral thuis."

"Het is een geweldige hond en hij heeft zich onmiddellijk aangepast aan zijn nieuwe thuis."

"Dat hij in de kerstperiode gedumpt werd, maakte het verhaal van Snoop nog triestiger. Waardoor hij natuurlijk veel meer aandacht kreeg dan andere honden die achtergelaten worden. We zijn natuurlijk blij met de aandacht die hij gekregen heeft en dat hij nu een leven als een koning leiden kan", aldus RSPCA-medewerkster Rachel Butler nog op nieuwswebsite Daily Mail.

Intussen is het onderzoek naar de man die Snoop achterliet in Stoke-on-Trent nog steeds niet afgerond.

Meest gelezen