Thuisacteur Mathias Vergels doet onbewust mee aan Trashtag challenge

Acteur Mathias Vergels is het beu dat mensen vuilnis laten liggen in zijn geboortedorp Sint-Genesius-Rode. Daarom is hij uit zichzelf begonnen afval op te ruimen en zo doet hij onbewust mee met de Trashtag challenge.

De Trashtag challenge is een opdracht waarbij je afval gaat opruimen. Je maakt eerst een foto van al het afval dat op de grond ligt en na het opruimen neem je opnieuw een foto. De challenge is werelwijd zeer populair. Ook Mathias Vergels doet mee met de Trashtag challenge, maar dat was eerder onbewust: "Ik kende de challenge niet. Ik ging gewoon mijn glas wegbrengen. Naast de glascontainer in Sint-Genesius-Rode lag er een gigantische hoop met rommel en ik heb die zelf opgeruimd, want wie gaat het anders doen", vertelt Matthias. 

Misleidend bord

Met behulp van een video laat Matthias weten dat hij niet blij is met het afval dat naast de glascontainer ligt. Hij laat een bord zien waarop staat dat alles wordt gefilmd: "Heel toevallig ben ik te weten gekomen dat die camera's daar niet hangen. Het bord staat er wel maar de camera's niet. Blijkbaar is dat op het terrein van de NMBS en daar mag niet gefilmd worden", zegt Mathias.

Afval weggooien

Vroeger heeft Mathias wel eens afval uit zijn raam gegooid, maar sinds de komst van zijn zoon is hij veranderd. "Door mijn zoon ben ik milieubewuster gaan leven. Ik voel mij daar nu slecht bij en we moeten er allemaal toch iets aan doen. Ik ben niet de hypergroene jongen, maar ik word ambetant als iemand voor mij iets op de grond gooit. We moeten het gewoon niet meer doen", vertelt Mathias.

 

Meest gelezen