Videospeler inladen...

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar schietpartij Utrecht

De politie heeft opnieuw iemand aangehouden wegens de schietpartij gisteren op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht.  Hij werd rond 15.30 uur bij een woning aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI).

De twee mannen van 23 en 27 jaar die eerder werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Er is niet vastgesteld dat ze betrokken zijn bij deze gebeurtenis, meldt het Openbaar Ministerie. Over de twee was weinig bekend. Ze zijn broers van elkaar, maar geen familie van de hoofdverdachte.

De rol van de 40-jarige aangehouden man wordt onderzocht, aldus het OM. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De 37-jarige hoofdverdachte zit nog vast en komt later deze week voor de onderzoeksrechter.

Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven en vielen er vijf gewonden. Het motief van de schutter is nog onduidelijk, mogelijk ging het om een terreurdaad.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen