Videospeler inladen...

Zwaar arbeidsongeval in Diksmuide: dode en gewonde door ingestort balkon

In de Stovestraat in het centrum van Diksmuide zijn vanmiddag rond 14 uur een dode en een zwaargewonde gevallen bij een zwaar arbeidsongeval. Het dodelijk slachtoffer was 24 jaar. Zijn collega van 43 werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Bij afbraakwerken in een oude schoenwinkel is een volledige gevel en een plafond naar beneden gevallen. 

De twee mannen zaten in een bakje op een hoogtewerker en werden geraakt door de gevel. De bak kantelde en beide mannen maakten een enorme smak. De jongeman raakte door de val bedolven onder zware brokstukken en was op slag dood. Zijn collega raakte zwaargewond. De mug-heli landde op de markt van Diksmuide en bracht de zwaargewonde naar het AZ Sint-Jan in Brugge. De volledige omgeving is afgesloten.

De 43-jarige man werd geraakt door een aantal kleinere brokstukken, maar overleefde het ongeval wel. Volgens de politie verkeert hij in levensgevaar. Het lichaam van de 24-jarige man kon de brandweer nog niet meteen onder het puin vandaan halen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De lokale politie bekijkt de zaak en het parket en de arbeidsauditeur zijn op de hoogte.

De 43-jarige man werkte voor een bedrijf in Melle. Zijn jonge collega was bij hem tewerkgesteld via een interimkantoor. Er was nog een derde collega aanwezig, die binnen in de schoenwinkel bezig was. Hij is ongedeerd en wordt ondervraagd door de politie. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen