"Pano" in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij"

In "Pano" vanavond hebben jonge meisjes getuigd over hoe ze verstrikt raakten in het web van tienerpooiers. Ook gaf "Pano" zich online uit voor een meisje van 16 en stelde vast hoe snel minderjarige meisjes worden belaagd. Een unieke inkijk in de rauwe wereld van tienerpooiers. 

Begin januari kreeg "Pano" een opmerkelijke voicemail binnen. Een meisje van 19 wil haar verhaal doen. Ze wil slachtoffers van tienerpooiers een stem geven.

Gewoon pilletjes pakken

Haar verhaal illustreert de techniek die tienerpooiers vaker toepassen. De tienerpooiers laten meisjes die al vastzitten in het web van de tienerprostitutie nieuwe slachtoffers ronselen. Zo gebeurt het ook bij Stefanie (schuilnaam). Deze tips hebben meisjes van 15, 16 jaar voor haar: "We kunnen heel veel geld verdienen. Je moet gewoon goed zijn met de klant, lief doen, nep doen. Doe je ogen desnoods toe. Er bestaat ook medicatie tegen. Je moet gewoon pilletjes pakken. En het duurt maar heel even."

Je moet gewoon goed zijn met de klant, lief doen, nep doen. Er bestaat ook medicatie tegen

Een meisje van 13

Een tweede getuige, ook 19, bevestigt dat verhaal. We noemen haar Jennifer. Ze is een meisje dat opgroeide zonder thuis, met ouders die niet in staat waren voor haar te zorgen. Zoals zo vaak pikt een tienerpooier dat op en blijft hij rond zijn prooi cirkelen. Hij wint het vertrouwen van Jennifer en vanaf dan leidt ze een leven in hotelkamers. Ze is amper 13.

Videospeler inladen...

Een nieuwe speler op de markt: vzw Ne(s)t

Jennifer is een van de meisjes die bij Saskia Van Nieuwenhove woont. Saskia Van Nieuwenhove is de bezieler van vzw Ne(s)t en vangt op dit moment 7 meisjes op. Ze begeleidt ook van op afstand 7 meisjes die op andere plaatsen wonen. Saskia probeert door haar manier van aanpak een gezinsvervangend gevoel te geven. Die huiselijkheid was bovendien iets waar het beleid ook naar op zoek was. De Vlaamse overheid subsidieert daarom sinds kort de vzw van Saskia. Dansmuziek is er altijd aanwezig.

Videospeler inladen...

Oog in oog met een tienerpooier

Wat opvalt aan de verhalen van Stefanie en Jennifer is de verschroeiende snelheid waarmee meisjes in het netwerk van een tienerpooier gelokt worden. Dat fascineert ons en we testen uit hoe snel wij op de radar van zo een tienerpooier kunnen komen. Erg snel, zo blijkt.

Iedereen met vragen over dit onderwerp kan terecht bij Child Focus op het nummer 116000 of op www.stoptienerpooiers.be.

Herbekjik de volledige "Pano"

Videospeler inladen...

Meest gelezen