Videospeler inladen...

Duif van 1,2 miljoen wordt dag en nacht bewaakt

Prijsduif Armando die zondag voor een recordbedrag is verkocht, wordt nu dag en nacht bewaakt. De verkoper vreest dat dieven met het dier aan de haal gaan. De bewaker blijft van wacht tot de duif naar de nieuwe eigenaar verhuist.

Zondag is Armando voor 1,2 miljoen euro verkocht aan een bieder uit China. Het is het hoogste bedrag dat ooit via het internet werd neergeteld voor een duif. Het prijsbeestje werd per opbod verkocht door vader en zoon Joël en Dieter Verschoot, gereputeerde duivenmelkers uit Ingelmunster in West-Vlaanderen.

De familie Verschoot heeft nu een bewaker in dienst genomen die de duif dag en nacht gaat bewaken totdat het dier vertrekt naar zijn nieuwe eigenaar in China. Dat zou al zeer binnenkort moeten zijn.

Vlaamse duiven zijn gegeerd in het buitenland. Twee jaar geleden bracht de veiling van Golden Prince, van topkweker Gino Clique uit Wevelgem al 360.000 euro op.

Nadine, een duif van Willy Daniëls uit Kessel, werd dat jaar voor een nog hoger bedrag verkocht aan een Chinees: 400.000 euro.

Videospeler inladen...

Meest gelezen