Kristof Vadino

CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen"

CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: "Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld". Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: "Klasse, je hebt het of je hebt het niet".

Met de tweet alludeert Beke op de granaatexplosies die zich de laatste weken in Antwerpen hebben voorgedaan. In "Villa politica" zegt Beke dat hij geen graten ziet in de tweet. "De afgelopen drie jaar zijn er al 58 aanslagen geweest in Antwerpen, dat is een bijzonder zorgwekkende situatie. Ik denk dat het beter is dat de burgemeester zich daarmee bezig houdt dan constant op twitter te kijken. Ik wil niet lachen met de situatie in Antwerpen, maar het was een knipoogtweet, die je niet te ernstig moet nemen, dat was niet de bedoeling", zegt Beke.

Het kabinet van De Wever antwoordde op de tweet met "Klasse, je hebt het of je hebt het niet", exact dezelfde reactie die Beke vorige week gaf op uitspraken van De Wever over Kris Peeters die naar het Europees parlement gaat. Volgens Beke ging dat toen om een aanval op de man en was dat ongepast.

Politiek commentator Wouter Verschelden noemt de tweet van Beke niet verstandig. "Social media is iets waar je met dezelfde gevoeligheden moet omgaan als in een gewoon interview. Dit is geen situatie waar je mee moet lachen of spelen. Op die manier gooi je je eigen ruiten in."

Bekijk hieronder het gesprek met Beke in "Villa politica":

Videospeler inladen...

Meest gelezen