Videospeler inladen...

Meer 50-plussers starten in de bouw: "Waar begin jij nu nog aan, is de reactie van sommige mensen"

Bij starters denkt u misschien aan jonge mensen, maar er zijn ook meer en meer mensen die pas op oudere leeftijd zelfstandig worden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf ACERTA.  Meer dan 1 op de 6 starters is ouder dan vijftig. Hr-dienstengroep Liantis bevestigt de trend. De 50-plussers gaan vooral aan de slag in de horeca, de consultancy, en - opvallend - in de bouw.

Een 50-plusser die start in de bouw, bekend als een zware sector om in te werken, het wekt misschien enige verbazing op. Maar de laatste tijd zijn er meer en meer mensen die het doen. Sommigen vanachter hun bureau, anderen steken zelf ook de handen uit de mouwen. Robert De Bosschere (57) startte samen met zijn zoon Yannick een eigen bouwbedrijf. "Ik heb mijn hele leven in dienstverband gewerkt, maar na mijn ontslag heb ik beslist om deze stap te durven zetten. En het is heel goed uitgedraaid voor mij."

Videospeler inladen...

Baksteen in de maag

Videospeler inladen...

Spijt heeft Robert alleszins niet van zijn beslissing om in de bouw te gaan. "Het feit dat ik nu deze eigen zaak heb samen met mijn zoon, doet me beseffen dat ik nu met nog meer passie werk dan vroeger. Ik moet wel zo mogelijk nog harder werken dan vroeger, maar dit is anders. De uren die ik nu presteer, zijn voor mijn eigen zaak en voor de toekomst van mijn zoon."

Videospeler inladen...

Meest gelezen