Brit maakt omweg van ruim 600 km voor gestrand koppel: "Iedereen zou dat toch gedaan hebben, niet?"

Het zat Sharleen en Ron Gillies uit Edinburgh, Schotland, afgelopen zondag niet mee, nadat ze op de hoogte gebracht waren dat de moeder van Sharleen stervende was. Sharleens moeder lag in een ziekenhuis in Cambridge, ruim 550 kilometer verwijderd van de woonplaats van het gezin Gillies. Op weg naar Cambridge raakten ze betrokken in een ongeval. Gelukkig voor hen passeerde daar Dean Moore, die in de buurt van Stockton-on-Tees, waar het ongeval plaatsvond, woonde.

De 40-jarige Moore twijfelde immers niet om het koppel naar Cambridge te brengen, zo vertelde hij op BBC News: "Ik was op weg naar huis, toen ik de auto van het koppel opmerkte. Ze leken een beetje in shock te zijn. Toen ik stopte, waren ze bezig met bellen naar de verzekeringsmaatschappij. Maar die bleek weinig gehoor te hebben voor de omstandigheden waarin ze zich bevonden. Toen ik hoorde dat ze op weg waren naar hun doodzieke moeder, heb ik hen gezegd: "Een auto is maar een stuk metaal, het belangrijkste is dat jullie bij je moeder geraken.""

"Ik ben dan beginnen rijden, 4 uur lang, ruim 300 km. Rond middernacht zijn we aangekomen. Ik ben dan even gaan plassen en onmiddellijk terug naar huis gereden, opnieuw 300 km. Ik was afgepeigerd, toen ik de volgende dag moest gaan werken."

"Ron heeft me daarna nog opgebeld om me te bedanken. Maar iedereen zou dat toch gedaan hebben, niet? Ze bevonden zich in een slechte situatie en ik heb die enkel een beetje beter gemaakt. Dat er daar nu zoveel gedoe rond is, dat verdien ik niet. Ik zou liever op de achtergrond gebleven zijn. Maar goed, het heeft deugd gedaan en daar ben ik blij om."

Ron Gillies op nieuwswebsite Gazette Live: "Er zijn mensen die prijzen winnen omdat ze hun job goed doen. Wel, deze man deed dit allemaal vrijwillig, hij wist van haar noch pluim wie wij waren. Maar dankzij hem hebben we nog afscheid kunnen nemen." De moeder van Sharleen overleed op maandag.

Meest gelezen