Videospeler inladen...

Britse premier Theresa May roept parlement opnieuw op om brexitdeal goed te keuren: "Geen langer uitstel dan 30 juni"

De Britse premier Theresa May heeft in een korte tv-toespraak vanuit haar ambtswoning in Downing Street herhaald dat ze de politieke spelletjes over de brexit beu is. "Het parlement moet een keuze maken over de brexit. Ik blijf mijn deal verdedigen en ik wil niet dat de brexit langer vertraagd wordt dan 30 juni. De bevolking heeft genoeg van de politieke spelletjes over de brexit, terwijl er veel zorgen zijn over onderwijs en medische verzorging", aldus May.

De Britse premier Theresa May heeft in een korte televisieboodschap vanuit Downing Street in Londen nogmaals herhaald dat ze haar brexitdeal wil doordrukken in het parlement.

May begon haar speech met te herhalen dat het Britse volk bijna drie jaar geleden gekozen heeft om de EU te verlaten in het brexitreferendum. Volgens May is ze de voorbije twee jaar op alle mogelijke manieren tegengewerkt om de brexitdeal tot een goed einde te brengen.

De bevolking heeft genoeg van de politieke spelletjes over de brexit

Theresa May verwees ook naar de politieke spelletjes die er volgens haar gespeeld worden in het Verenigd Koninkrijk. "De bevolking heeft genoeg van de politieke spelletjes over de brexit. De mensen hebben andere zorgen, zoals goed onderwijs en medische verzorging", aldus May.

De Britse premier riep de parlementsleden op om eindelijk kleur te bekennen. Een nieuw referendum is volgens May niet aan de orde. "De bevolking heeft drie jaar geleden gesproken en ik wil geen nieuw referendum. We hebben de vraag (het brexitreferendum) al gesteld en de  bevolking heeft toen geantwoord."

Theresa May benadrukte tijdens haar speech ook dat het uitstel dat ze gevraagd heeft aan de EU over de brexit tot 30 juni, de uiterste vertraging voor de brexit is. "Sommigen zeggen dat ik langer uitstel moet vragen, maar dat doe ik niet", aldus May.

Net voor de toespraak van Theresa May herhaalden verschillende parlementsleden van de Conservatieve Partij van May dat ze zich blijven verzetten tegen de brexitdeal. De European Research Group, goed voor meer dan 60 Conservatieve parlementsleden, wil niet weten van de deal van May.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen