Videospeler inladen...

Extra politiecontroles in Antwerpen van start na reeks explosies: 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerd

De Antwerpse politie heeft afgelopen nacht de eerste extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die zijn gisteren aangekondigd na de recente incidenten met granaten in de buurt. De eerste nacht werden er 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerd.

De laatste dagen en weken wordt de buurt rond Park Spoor Noord regelmatig opgeschrikt door explosies waarbij auto's worden vernield met granaten. Het ziet ernaar uit dat die incidenten kunnen worden gelinkt aan het drugsmilieu in de havenstad.

Na twee nieuwe nachten van problemen, kondigden de stad Antwerpen, justitie en burgemeester Bart De Wever (N-VA) extra veiligheidsmaatregelen aan. Het gaat over identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht. Dat gebeurt om "het veiligheidsgevoel te versterken en criminelen te ontraden om gewelddaden te plegen". 

De eerste politiecontroles vonden afgelopen nacht plaats in de buurt van Park Spoor Noord. "Mensen die in de buurt rondrijden en die verdacht lijken, worden tegengehouden door de politie", zegt VRT NWS-journaliste Lieselot Terryn ter plaatse. "We waren er nog maar een tiental minuten toen we zagen dat de politie een auto achtervolgde. De inzittenden werden gecontroleerd, hun naam werd gecheckt. Die aangekondigde identiteitscontroles gebeuren dus effectief. En als er een vermoeden is dat er mogelijk iets gevaarlijks in het voertuig aanwezig is, dan wordt de explosievenhond erbij gehaald."

In totaal werden er tijdens de eerste nacht 78 voertuigen en 82 personen gecontroleerd. Dat schrijft de politie op Twitter. 

Onze ploeg stelde buurtbewoners en pendelaars de vraag of het aan de aangekondigde controles zou liggen dat het afgelopen nacht zo rustig bleef. De reacties waren gemengd, maar iedereen was het er over eens dat enkel met dit soort maatregelen de lont niet meteen uit het kruitvat is.

Bekijk hier de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen