Videospeler inladen...

Deze leerkracht staakt, maar is toch op school: "Leerlingen niet straffen voor onze actie"

In verschillende scholen zijn stakende leerkrachten wel aanwezig op school, al geven ze dan niet gewoon les. Dat is onder meer het geval in Freinetschool "De regenboog" in Kessel-Lo bij Leuven. "We moeten de leerlingen niet straffen voor het feit dat we actie ondernemen", zegt leerkracht Kwinten Keulemans aan VRT NWS.

De leerkrachten voeren vandaag actie uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Toch zitten ze niet allemaal thuis vandaag. Op verschillende scholen voorzien ze een alternatief voor de leerlingen.

Ze geven dus geen les, maar doen iets anders met de leerlingen. Dat is onder meer het geval in "De regenboog" in Kessel-Lo. Daar voeren de leerkrachten allerlei klusjes uit met de leerlingen.

"Ik vind het belangrijk om onze stem te laten horen", zegt stakende leerkracht Kwinten Keulemans als hij gevraagd wordt waarom hij vandaag actievoert. "We hebben het moeilijk met een aantal dingen en zijn bezorgd over de toekomst van ons onderwijs."

We zijn bezorgd over de toekomst van ons onderwijs

Toch vindt de leerkracht het belangrijk om aanwezig te zijn voor de kinderen. "We doen nu tuinwerk met de kinderen om deze dag toch nuttig te besteden", zegt hij. "We moeten de kinderen niet straffen voor het feit dat we deze actie ondernemen."

Bekijk hieronder de video:

Videospeler inladen...

Meest gelezen