Extra druk in binnenspeeltuinen door schoolstaking

In de binnenspeeltuinen is het opvallend druk vandaag. Door de schoolstaking zijn veel kinderen thuis. Heel wat ouders hebben een dag vrij genomen en nemen hun kinderen mee naar de binnenspeeltuin.

Op deze dag van de schoolstaking trekken veel mensen naar de binnenspeeltuin bij hen in de buurt. Bij de speeltuinen die om 10 uur opengaan, stonden vanmorgen al mensen aan te schuiven. Stijn van de binnenspeeltuin Broekveld in Herent: "Het is uitzonderlijk druk. Ze stonden om kwart voor negen al met een groot aantal voor de deur, terwijl we pas open zijn om 10 uur. Dus de mensen zoeken duidelijk naar een alternatieve activiteit om met hun kinderen te kunnen doen."

En ook bij de indoor speeltuin Josan in Ternat is het drukker dan anders. "Het is zo dat de ouders ook een beetje gekaapt worden vandaag", zegt Sandra van Josan. "En thuis zitten is niet altijd makkelijk met jonge kinderen die actief zijn. En blijkbaar is de binnenspeeltuin een goed alternatief." 
 

Meest gelezen