Burgemeester waarschuwt: "Ga niet alleen joggen in het Zoniënwoud"

"Ga minstens met z'n tweeën lopen in het Zoniënwoud." Dat is het advies van Tim Vandenput, de burgemeester van Hoeilaart (Open VLD), nadat een vrouw is aangevallen en bedreigd. De vrouw van 24 was aan het joggen in het bos en werd gegrepen door een man met een wapen. Ze kon vluchten, de dader is spoorloos.

De vrouw was maandagavond rond 17.30 uur aan het joggen in de buurt van het station van Groenendaal. Plots werd ze langs achteren vastgegrepen en bedreigd door een man met een vuurwapen. Ze heeft zich kunnen losrukken, is kunnen vluchten en heeft dan de politie verwittigd. Die kwam massaal ter plaatse, er werd ook een helikopter ingezet. Er kwam ook een oproep via het BIN Hoeilaart binnen om uit te kijken naar een kleine man met gewatteerde vest en een snor. Maar niemand werd gevonden. 

Loop niet alleen

De vrouw heeft een klacht ingediend voor aanranding. Het parket van Halle-Vilvoorde neemt de klacht ernstig en opent een onderzoek. De Hoeilaartse burgemeester Tim Vandenput vraagt dat mensen vanaf nu minstens met z'n tweeën gaan lopen in het Zoniënwoud: "Niet alleen voor de veiligheid, maar ook als je valt of zo. Het Zoniënwoud is erg groot en heeft veel plekken waar weinig mensen komen. Toch vraag ik niet om weg te blijven uit het bos. Het Zoniënwoud is te mooi om er niet naartoe te blijven gaan."
 

Meest gelezen