"Help, wij verdrinken": geen staking, wel protestactie in Heilig Graf Turnhout

Heel wat leerkrachten leggen vandaag het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. De leraren van het Heilig Graf in Turnhout staken niet mee, maar sturen wel een duidelijk signaal de wereld in: "Investeer in het onderwijs, want wij verdrinken in het werk."

"We hebben net een week krokusvakantie gehad en enkele pedagogische studiedagen achter de rug. We wilden de ouders niet nóg een keertje belasten met opvang te zoeken", klinkt het bij de leraren. "Maar het is wel duidelijk dat er dringend iets moet veranderen in het onderwijs. We verdrinken in het werk, en daarom geven we vandaag les verkleed met zwembandjes, snorkels en duikbrillen, om toch nog het hoofd boven water te kunnen houden."

Leraren vechten tegen het cliché dat ze erg veel vakantie hebben en maar korte dagen moeten werken, maar dat is volgens de leraren kort door de bocht. "Ik nodig iedereen uit om een dagje mee te lopen. Na de uren plof ik niet in de zetel maar ben ik bezig aan verbeteringen, lesvoorbereidingen, maar ook administratieve zaken. Het klopt dat we veel vakantiedagen hebben maar vergis je niet, ook dan zijn wij druk bezig met ons schoolwerk bij te houden."

Meest gelezen