Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Al meer dan 100.000 euro opgehaald voor uitvaart 19-jarig slachtoffer Utrecht

De buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op meer dan 100.000 euro.

"Graag een kleine bijdrage voor de kosten van een mooi afscheid van Roos", zo luidt de boodschap van een buurvrouw die een inzamelingsactie is gestart voor de vader van Roos.

Het 19-jarige meisje kwam maandag bij de schietpartij in Utrecht om het leven. Een man schoot drie mensen dood in een tram op het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Omdat de vader van Roos het, volgens zijn buurvrouw, niet zo breed heeft, is ze een crowdfundingsactie gestart, zodat de vader de uitvaart kan betalen.

"Zoals jullie weten is Roos een onschuldig slachtoffer van een laffe daad", schrijft de buurvrouw bij de inzamelingsactie. "Omdat ik wil dat mijn buurman alleen maar bezig is met rouwen om het verlies van zijn lieve dochter Roos en niet met geld bezig moet zijn, vraag ik jullie hulp."

Afscheid financieren

Dit geld kan hij gebruiken voor alle rekeningen die op hem afkomen omtrent het afscheid van zijn dochter

Initiatiefneemster inzamelingsactie

"Dit geld kan hij gebruiken voor alle rekeningen die op hem afkomen door alles zo mooi en goed mogelijk te regelen omtrent het afscheid van zijn dochter", luidt de oproep.

De buurvrouw vraagt iedereen een kleine bijdrage te leveren om te voorkomen dat de vader "nog meer financiële zorgen zou krijgen door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter".

Massaal gereageerd

Donateurs zijn er genoeg, zo blijkt. De inzamelingsactie heeft al meer dan een 100.000 euro opgeleverd.

"Heel veel sterkte voor alle familie, vrienden en kennissen van Roos", zegt een van de donateurs. “Wat ben jij een toffe buurvrouw, met het hart op de goede plaats."

Ik kan me voorstellen dat de aarde onder je voeten wegvalt wanneer zoiets gebeurt

Een van de vele reacties op het initiatief

"Ik voel me zeer geraakt door de woorden van de buurvrouw", zegt een andere vrouw die online ook gedoneerd heeft. "Ik heb zelf twee kinderen, onder wie een dochter van 24. Ik kan me voorstellen dat de aarde onder je voeten wegvalt wanneer zoiets gebeurt."

"De mooiste bloemen", wenst iemand anders de nabestaanden van Roos toe. "En ook het mooiste afscheid, de mooiste nagedachtenis."

Bloemenzee

De mooiste bloemen lijken op en rond de plek van de fatale schietpartij bij het 24 Oktoberplein al te zijn neergelegd. Het is nog steeds een komen en gaan van mensen die hun steun met kaartjes, brieven, bloemen en kaarsjes willen betuigen. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved
Minister van Justitie en Veiligheid, Fred Grapperhaus en minister-president Mark Rutte
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen