Jinnih Beels over granaten in Antwerpen: "Er zijn extra middelen nodig"

Antwerps SP.A-schepen Jinnih Beels pleit voor extra wijkagenten in de strijd tegen het drugsgeweld in Antwerpen Noord. Deze nacht voerde de politie al extra identiteitscontroles uit rond Park Spoor Noord. "We moeten de buurtbewoners geruststellen", zegt Beels op Radio 2 Antwerpen.

"We moeten met de buurt in gesprek gaan en de inwoners duidelijk maken dat de stad er alles aan zal doen om dit te stoppen," zegt Jinnih Beels in "Start je dag". De voormalige politiecommissaris en huidig SP.A-schepen verwijst naar de incidenten van de afgelopen dagen. Toen doken er granaten op. Enkele ontploften en berokkenden heel wat schade aan auto's en gevels. "Ik begrijp dat mensen in de buurt bang zijn. Maar Antwerpen kan dit niet alleen oplossen. Dit is een nationaal en zelfs internationaal probleem." Beels gelooft in de extra controles al is dat niet voldoende. "Politie en justitie zijn nu meer zichtbaar op het terrein en er is het Stroomplan. Maar we hebben nood aan meer middelen."

'War on drugs' gefaald?

Jinnih Beels liet gisteren in een tweet verstaan het niet eens te zijn met de analyse van burgemeester De Wever. Die zou volgens Beels te veel de jongeren in de buurt viseren en niet de criminelen zelf. "Ik geloof inderdaad niet in de zogenoemde "War on drugs" van Bart De Wever. Dat zei ik al tijdens onze kiescampagne. We moeten het brede probleem bespreekbaar maken." Beels verwijst ook naar de extra agenten en de wijkteams. "Voeling met de buurt is cruciaal. Ogen en oren op het terrein zijn nodig zodat de juiste informatie naar de politiediensten doorstroomt. Maar we zijn daar mee bezig. De drie Antwerpse coalitiepartners zitten hierover op dezelfde lijn," besluit Beels.

Meest gelezen