Vlaamse Jeugdraad stelt nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers voor

De Vlaamse Jeugdraad heeft vanmiddag twee nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers voorgesteld. Flore De Pauw (23) en Lisa Koopman (21) zullen gedurende twee jaar de stem van Belgische jongeren vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties. Het duo zal zich extra inzetten voor jeugd en duurzame ontwikkeling. 

Flore De Pauw en Lisa Koopman zullen in samenwerking met de Vlaamse Jeugdraad de stem van Belgische jongeren tot het allerhoogste niveau tillen. Dit jaar ligt de focus alvast op het klimaat en circulaire economie "Binnen het klimaatverhaal gaan we kijken naar mensen die minder makkelijk toegang vinden tot de klimaatproblematiek", zegt Flore. "Het is echt de bedoeling dat iedereen zich betrokken kan voelen. We willen het duurzame- en het sociale aspect hand in hand laten gaan."

We willen het duurzame- en het sociale aspect hand in hand laten gaan
Flore De Pauw

De twee vertegenwoordigers zijn verkozen voor twee jaar, waarvan ze een jaar als junior worden opgeleid door twee seniors. Na dat jaar worden ze zelf senior en leiden ze de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers op. In samenwerking met de Verenigde Naties willen ze beleidsmakers in binnen- en buitenland iets bijbrengen namens de jonge generatie.

Meest gelezen