Burgemeester Diksmuide verplicht vlees op "vegetarische picknick"

Het stadsbestuur van Diksmuide verplicht de jaarlijkse "Fair trade picknick" in hun stad om dit jaar vlees te serveren. Tot nu toe was het aanbod uitsluitend vegetarisch. Voor burgemeester Lies Laridon is dit een statement.

Je moet vlees kunnen bestellen op de jaarlijkse "Fair trade picknick" op pinkstermaandag in Diksmuide, zo besliste het stadsbestuur. Burgemeester van Diksmuide Lies Laridon wil hier een statement mee maken: "Fair trade kan ook mét vlees. Want fair trade gaat over eerlijke handel. Eerlijke handel met het Zuiden, maar ook met producenten van hier. Dus wij vinden dat mensen de keuze moeten hebben om vlees te kunnen eten."

Vlees werd gemist

De "Fair trade picknick" is een onderdeel van de Boter- en Kaasfeesten in Diksmuide. "Boter en kaas, dat is ook vegetarisch", zegt organisator Rik Maekelberg. Maar hij geeft wel toe dat sommige bezoekers vlees misten op de picknick. "We hadden daarover al opmerkingen gekregen van voorbijgangers, dat klopt." Maar we wezen hen erop dat er voldoende aanbod van kaas en vlees was op deze Boter- en Kaasfeesten."

Meest gelezen