Asielzoekers 127bis in Steenokkerzeel geëvacueerd door bedwantsenplaag

Veertig asielzoekers zijn geëvacueerd uit het terugkeercentrum 127bis in Steenokkerzeel. Een hele vleugel was daar besmet geraakt met bedwantsen.

Een bedwants is een soort huisstofmijt, en meet amper een halve centimeter. Het diertje bijt zijn slachtoffer en zuigt zijn bloed, wat een klein, rood puntje achterlaat. Enkele bewoners van het repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel hadden afgelopen weekend zulke rode puntjes bij zichzelf opgemerkt. Ze trokken aan de alarmbel.

"Alle bewoners van hun vleugel zijn daarop geëvacueerd en overgebracht naar één van de andere opvangcentra zoals Brugge, Merksplas of Caricole in Steenokkerzeel. Een gespecialiseerde firma heeft de bedwantsen ondertussen verdelgd en de vleugel ontsmet", zegt Burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon. 

Even wegblijven

Wanneer de asielzoekers naar hun vleugel in Steenokkerzeel kunnen terugkeren, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk is dat pas begin volgende week, maar als blijkt dat de bedwantsen nog niet volledig uitgeroeid zijn, is een tweede ontsmettingsbeurt nodig. 

Meest gelezen