Perentelers gebruiken match België-Rusland om conférenceperen in de kijker te zetten 

Vanavond zal er tijdens de voetbalwedstrijd België-Rusland een reclameboodschap verschijnen rond het veld voor conférenceperen. De boodschap (ook in het Russisch) is vooral bedoeld voor de Russische kijkers. Rusland boycot Belgische peren en daar zien de telers van af.

Die reclame voor peren is dus geen toeval want Rusland verbood vijf jaar geleden de invoer van de Belgische peren. En die maatregel heeft de perenboeren in Haspengouw pijn gedaan. Dat was vooral vorig jaar te voelen toen de peren kleiner uitvielen dan normaal door de droge zomer. En precies die kleinere peren waren populair in Rusland.

Wereldkampioen van de smaak

En dus heeft de vzw Fruittelers Zuid-Limburg het initiatief genomen om de voetbalmatch België-Rusland te gebruiken om hun problemen in de kijker te zetten.

Ze zijn erin geslaagd om op de grote reclameborden langs het terrein geregeld de slogan "From Belgium with love …   The Belgian Conference Pear: World Champion in taste!" te laten verschijnen. De slogan wordt ook in het Russisch getoond. Tegelijkertijd verschijnen er hartjes die langzaam veranderen in een conférencepeer.

Voorzitter van de vzw Fruittelers Zuid-Limburg Chris Groven: “We richten ons daarmee uiteraard rechtstreeks tot de Russische supporters in het Koning Boudewijnstadion. Maar we mikken ook op de kijker in Rusland zelf. De match zal ongetwijfeld door miljoenen kijkers live gevolgd worden."

Meest gelezen