Groen strikt stamcelbiologe Catherine Verfaillie voor Europese lijst

Stamcelbiologe Catherine Verfaillie, doctor en hoogleraar aan de KU Leuven, krijgt de vierde plaats op de lijst voor het Europees Parlement van Groen. Verfaillie wil ijveren voor meer investeringen in duurzame ontwikkeling, milieu en gezondheid.

De 61-jarige Verfaillie is doctor en hoogleraar aan de KU Leuven en leidt het bekende stamcelinstituut. Ze is bekend door haar baanbrekend onderzoek op dat domein.

Samen met Europees lijsttrekker Petra De Sutter en huidig Europees Parlementslid Bart Staes zegt ze te ijveren voor meer middelen voor duurzame ontwikkeling, voor innovatief onderzoek inzake klimaat en voor de "life sciences" en inzake klimaat.

Bij de Europese verkiezingen mikken de Vlaamse groenen op twee zetels. Vandaag hebben ze met Bart Staes één Europarlementslid. Staes staat op 26 mei op de tweede plaats op de Europese lijst, na senator Petra De Sutter. Catherine Verfaillie krijgt de vierde plaats.

Meest gelezen