Molenbeek krijgt eigen subtropisch zwembad

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek wil een subtropisch zwembad bouwen op het terrein achter het Weststation. De plannen zijn geïnspireerd op Océade aan de Heizel, dat onlangs moest sluiten. Het Brusselse Gewest zet het licht op groen voor het project.

"Op heel veel plekken in België en het buitenland zijn er intussen zwemparadijzen, behalve in Brussel. Zeker nu Océade is gesloten. Dat is absurd", vindt schepen in Molenbeek Jef Van Damme (SP.A). 

De NMBS is eigenaar van het terrein achter het Weststation, maar ze zal dat terrein binnenkort verkopen aan het Brusselse Gewest. Het gewest werkt nu aan een masterplan om het terrein een nieuwe invulling te geven. Zeker is dat er een subtropisch zwembad gebouwd zal worden.

"Het Weststation is een heel grote site in het centrum van Molenbeek. Het is ook heel goed bereikbaar via verschillende metrostations en het treinstation. Dat is een ideale locatie." Als alles goed gaat, moet het zwembad over vijf jaar klaar zijn.

Meest gelezen