foto Brusselblogt

Muntpunt komt naar het publiek, overal, buiten en binnen, digitaal en op de fiets

Muntpunt in Brussel is erg tevreden over het voorbije werkjaar. Dat blijkt uit het jaarverslag. Maar de hoofdstedelijke bibliotheek stapt onbevangen de toekomst en het Brusselse publiek tegemoet met een waaier aan nieuwe initiatieven. 

De afgelopen 5 jaar lokte Muntpunt, vlak bij de opera in Brussel, 3 miljoen bezoekers. Die leenden 2,5 miljoen boeken uit, of verlengden ze. De bibliotheek, die in de huidige vorm 5 jaar bestaat, telt 20.000 leden.  Directeur Roel Leemans vindt dat aardige cijfers, maar hij wil meer.  

Tijdens de zomer werkt Muntpunt met kleine mobiele bibliotheken op populaire plekken, onder meer veelbezochte pleintjes en parken. Vanaf het najaar kan de klant van thuis e-boeken bestellen en lezen. Een pak Nederlandstalige boeken vullen het digitale aanbod aan prentenboeken, films en hoorcolleges aan.  

Volgend jaar zullen bezoekers studieplekken kunnen reserveren. Gedaan dus met aanschuivende rijen studenten en stiltezoekers voor de deur. En vreemd, Muntpunt start ook met vier fietstochten over het hele gewest, in samenwerking met Brukselbinnenstebuiten en het Velomuseum. In het voorjaar ten slotte staat Muntpunt mensen bij die solliciteren met workshops waarbij professionals helpen bij de opmaak van een cv.  

foto Vlaams Architectuurinstituut

Meest gelezen