Videospeler inladen...

Openbaar Ministerie Nederland: "Schutter Utrecht handelde waarschijnlijk alleen, vermoedelijk met terroristisch motief"

De hoofdverdachte in de schietpartij in Utrecht, Gökmen Tanis (37), wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag, poging daartoe en ook bedreiging ermee, allemaal met terroristisch motief. Dat heeft het Openbaar Ministerie van Nederland laten weten. Volgens het OM handelde Tanis alleen. Er wordt nog onderzocht of hij enkel uit terroristisch oogpunt handelde, of dat hij ook psychologische problemen had en geradicaliseerd was.  

De vermoedelijke dader van de schietpartij in Utrecht op maandag wordt morgen voor de onderzoeksrechter gebracht. Hij wordt verdacht van drie dingen: meervoudige moord of doodslag, poging daartoe en ook bedreiging daarmee. Dit alles uit terroristisch motief.

Het OM heeft uit het onderzoek geconcludeerd dat de verdachte alleen handelde. Hij wordt nog psychologisch onderzocht: mogelijk handelde hij niet alleen uit terroristisch motief, maar had hij ook psychologische problemen en was hij geradicaliseerd.

Het OM blijft er ook bij dat er geen relatie is tussen de slachtoffers en de vermoedelijke dader. Het Ministerie zal morgen, wanneer hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter, vragen om hem op te sluiten.

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen