Palestijn gedood op Westelijke Jordaanoever

Op de Westelijke Jordaanoever is woensdagavond een Palestijn gedood. Dat hebben de Palestijnse autoriteiten laten weten. Het Israëlische leger bevestigde dat een soldaat schoten heeft afgevuurd nadat Israëlische voertuigen bekogeld werden met stenen.

Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid werd de 26-jarige Ahmed Manasara gedood bij een controlepunt nabij Bethlehem. "Het incident zal worden onderzocht", liet het Israëlische leger in een communiqué weten zonder meer informatie te verstrekken.

Het officiële Palestijnse persagentschap Wafa berichtte dat Ahmed Manasara in een wagen zat toen hij werd neergeschoten. Een andere Palestijnse inzittende zou zwaargewond zijn geraakt.

Het nieuws over de dood van Manasara komt er een dag na het overlijden van twee Palestijnen bij confrontaties in de buurt van Nabloes.

Meest gelezen