Schotenaar is beste Europese natuurfotograaf

Beroepsnatuurfotograaf Martin Steenhaut mag zich een jaar lang "European Wildlife Photographer of the Year 2019" noemen. Naast de titel heeft de fotograaf ook de gouden camera als trofee mee naar huis genomen. Zijn winnende zwart-witfoto is gemaakt aan een meer in Zuid-Afrika waar een groep giraffen in de ochtendmist voorbijkwam.

Fotograaf Martin Steenhaut won de prestigieuze award van "European Wildlife Photographer of the Year 2019" op de uitreikingceremonie in Oostenrijk. Er namen fotografen deel uit meer dan 27 landen. De fotograaf nam de foto tijdens een reis in Zuid-Afrika. "Ik zag plots deze groep giraffen lopen, in een ongelooflijk mooi licht. Zoals vaak was het een momentopname, want vijf seconden later was het licht en de sfeer weer helemaal anders. Zulke momenten moet je grijpen en ze maken dergelijke opnames dan ook uniek", vertelt Martin.

Moois van de planeet bewaren

De titel is een hele eer voor de fotograaf. "Ik ben heel vereerd dat de jury zo ontroerd was door deze foto en ben heel erg blij met deze indrukwekkende onderscheiding. Het zet de natuurfotografie in de kijker en zorgt dat mensen stilstaan bij al het moois dat we op deze planeet moeten bewaren”, aldus Martin. 

Meest gelezen