Videospeler inladen...

Trio dat K3 achter de schermen groot maakte opgenomen in Eregalerij van Radio 2

Componist Miguel Wiels, tekstschrijver Alain Vande Putte en producer Peter Gillis zijn opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Het driespan tekende voor tientallen hits van de (oude en nieuwe) meidengroep K3. In het Kursaal van Oostende zijn de spots voor één keer op hen gericht. Ook Guido Belcanto en Henny Vrienten zijn opgenomen in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek.

"Heyah Mama", "Oya Lélé", "Alle kleuren" of "10.000 luchtballonnen": wij kennen ze allemaal als superhits van de meidengroep K3. Maar iemand moet die liedjes ook bedenken, schrijven en producen. In dit geval ook een trio: componist Miguel Wiels (46), tekstschrijver Alain Vande Putte (53) en producer Peter Gillis (57). Dat driespan blijft meestal achter de schermen. Maar nu treden ze op de voorgrond, want ze zijn opgenomen in de Eregalerij van Radio 2.

In totaal schreef het trio al 250 liedjes in 20 jaar. Tientallen daarvan zijn hits geworden. Aan elke song wordt hard gewerkt, en jaarlijks halen maar 12 van de 30 aangeleverde liedjes de strenge selectie van Studio 100.

Henny Vrienten
© Alex Vanhee

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in het Kursaal van Oostende zijn daarnaast ook Henny Vrienten en Guido Belcanto opgenomen in De Eregalerij voor een Leven Vol Muziek. Tijdens de show waarin hun muziek centraal stond, werden ze geëerd door collega-artiesten en enkele verrassingsgasten. Met het initiatief bekronen Radio 2 en Sabam for Culture jaarlijks zowel auteurs als componisten die veel betekenen voor de Belgische muziekwereld.

Guido Belcanto
© Alex Vanhee

In december vorig jaar maakte Radio 2 al bekend dat zanger/componist Henny Vrienten en zanger/componist Guido Belcanto een plaats zouden krijgen in De Eregalerij van de Lage Landen, een speciale eenmalige editie van De Eregalerij naar aanleiding van de Expo "Lang leve de muziek! - 60 jaar liedjes uit de Lage Landen" in de Sint-Pietersabdij in Gent.

Christel Van Dyck en Jelle Cleymans presenteerden donderdagavond de prijsuitreiking tijdens de liveshow in Kursaal Oostende. Roland Van Campenhout, Raymond van het Groenewoud, Bart Peeters, Tine Embrechts, Jan De Wilde, Joost Zweegers, Triggerfinger en K3 stonden op het podium.

Jan De Wilde bracht zijn tijdloze lied "De fanfare van honger en dorst". Dat stond op zijn meest succesvolle cd ooit "Hé hé", en de producer van die plaat was Henny Vrienten. 

Er werd ook een eerbetoon gebracht aan de artiesten die ons vorig jaar ontvielen: Johan Stollz, Maurane (Claudine Luypaerts), Tim Visterin, Mario Vitalino Dos Santos (muzikant van Arsenal én componist van 'Saudade'), Hugo Raspoet, Willy Willy en Jean Rousseau.

De Eregalerij wordt op zondag 24 maart van 13.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio 2 en is vanaf dan ook integraal te bekijken op VRT NU.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen