Videospeler inladen...

Trump wil "dank u" horen voor staatsbegrafenis van John McCain

Vorig jaar werd de Amerikaanse senator John McCain begraven. Hij kreeg een staatsbegrafenis van Donald Trump, maar dat was blijkbaar niet van harte, zo liet de Amerikaanse president nog eens merken in een tirade.

In een toespraak voor zijn aanhangers kwam president Trump nog eens terug op de staatsbegrafenis voor gewezen senator en Vietnamveteraan John McCain vorig jaar. Voor een staatsbegrafenis is een presidentiële goedkeuring nodig en die heeft Trump verleend, maar niet van harte.

Trump merkte op dat de familie van McCain hem nooit bedankt heeft voor die staatsbegrafenis, waar hij overigens zelf niet welkom was, zoals McCain en de familie op voorhand hadden laten weten. De aversie was wederzijds, want "ik heb hem nooit gemogen", liet Trump zich nog eens ontvallen.

Dat het water diep was tussen Trump en McCain is al langer bekend. In zijn laatste jaar had de Republikeinse senator McCain veel kritiek geuit op president Trump. Omgekeerd had Trump gesteld dat McCain geen oorlogsheld was omdat hij gevangengenomen was door de vijand.

Meest gelezen