Twee koala's uit Australië overgebracht naar Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza is opnieuw twee koala's rijker. De dieren zijn overgebracht vanuit een dierenpark in Sydney in Australië en moeten twee recent overleden exemplaren vervangen.

Begin maart zijn de twee koala's aangekomen vanuit de Australische grootstad Sydney. Ze zijn geboren in het Australian Reptile Park. Sindsdien verbleven ze in quarantaine op de luchthaven en nu mogen ze verder naar het dierenpark.

Hun Australische verzorgers zijn meegekomen om de aanpassing naar België zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ze blijven nog een tijdje in ons land. De twee nieuwe koala's zijn Lulu en Buddy gedoopt en worden de nieuwe buren van Coco. Die laatste is momenteel de enige koala in Pairi Daiza.

In 2018 zijn de koala's Zelda en Carina bezweken aan een ziekte. Bij Zelda was dat een zwaar geval van de buikgriep. Bij Carina was dat het koala-retrovirus.

Bekijk hieronder de video van de aankomst van de koala's:

Videospeler inladen...

Meest gelezen