Wijkagenten gaan van deur tot deur in buurt rond Park Spoor Noord

Vanochtend gaan wijkagenten voor het eerst van deur tot deur om mensen te informeren in de nasleep van de ontploffingen in de buurt van Park Spoor Noord in Antwerpen. Gisterennacht werd er voor het eerst extra gepatrouilleerd in de buurt.

De politie wil de rust doen terugkeren in de wijk nadat er afgelopen maand al vier keer granaten waren ontploft of onschadelijk werden gemaakt. De agenten gaan van deur tot deur en vragen de bewoners lid te worden van de buurtinformatienetwerken.

"Zo kunnen zij sneller geïnformeerd worden over incidenten in de buurt en maatregelen van de politie", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Op die manier willen we hen nauwer betrekken bij wat we doen en hen beter op de hoogte houden en zo dus ook in te spelen op het onveiligheidsgevoel." Sinds gisterennacht is er in de buurt van Park Spoor Noord ook meer camerabewaking. 

Meest gelezen