Videospeler inladen...

Bijna 100 doden bij ramp met een veerboot op de Tigris in Noord-Irak

In de buurt van de Noord-Iraakse stad Mosul is vanmiddag een veerboot gezonken in de rivier de Tigris. Er zouden 94 doden zijn gevallen volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ongeluk vond plaats tijdens het Koerdische Nieuwjaar en dan willen veel families een picknick houden aan de overkant van de rivier.

Volgens de veiligheidsdiensten is het ongeluk deels te wijten aan de zware regenval van de voorbije dagen waardoor de stroming in de Tigris veel sterker was dan normaal.

Anderzijds zouden er ook veel te veel mensen op de veerboot hebben gezeten, zeker meer dan honderd. Mogelijk is het schip daarop gekapseisd of gezonken. Volgens het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er 94 mensen omgekomen en konden 55 anderen worden gered.

Vandaag is het "Newruz" of het Perzische of Koerdische nieuwjaar of lentefeest. Traditioneel nemen veel mensen in het noorden van Irak en in Iran dan vrij. In Mosul is het de gewoonte dat mensen aan de overkant van de Tigris dan een picknick met de familie gaan houden.

Het gaat om de zwaarste ramp met een veerboot in Irak in jaren.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen